DİYARBAKIR / SUR - Küçükakören Şehit Pilot Cengiz Oruç İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir heyecanla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının önemi ve tarihi anlatıldı. Okul koromuz çocuk şarkıları söyledi. Yarışmalar düzenlendi. Şiirler okundu. Büyük bir coşkuyla, sevinçle, heyecanla etkinlikler tamamlandı.

Nis

Okulumuz 8.Sınıf Öğrencilerine Yönelik Rehberlik Servisimizce Mesleki Tanıtım Semineri Yapıldı.

Mrt

Konuşurken, ses tonunuza, göz teması kurmaya, beden dilinize ya da karşınızdakine de söz hakkı vermeye dikkat ediyor musunuz? Ya da bir insanla hiç konuşmadan da iletişim kurduğunuzu biliyor musunuz? İletişim iki insanın birbirini fark etmesiyle başladığını maalesef çok kişi bilmiyor.Etkili iletişim, karşı tarafa vermek istediğiniz mesajı en kısa zamanda ve net olarak iletmektir. Hayatımız boyunca sözlü ya da sözsüz olarak iletişim yeteneğine sahip olmak önemli bir unsur haline gelmiştir. Etkili iletişim teknikleri ile birlikte kendinizi doğru ifade ederek yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermezsiniz.

Mrt

Okulumuzun yerel hedefleri arasında olan iletişim becerilerine yönelik, öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak, iletişimi tanımak, etkili iletişim becerilerimizi geliştirmek amacıyla öğrencilerle beraber pano çalışması yapıldı.

Mrt

Okulumuzda Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü çalışmaları yapıldı.

Öğrencilerimize, Çanakkale Zaferinin aziz milletimizin yazdığı en yüce destanlardan biri olduğu hatırlatıldı. Günün anlam ve önemini ifade eden şiir ve resim çalışmaları yürütüldü. Tüm şehitlerimiz, şükranla, rahmetle yâd edildi.

Mrt

Okululumuz öğrencilerine yönelik ülkemizde yaşanan doğal afetlerin psikolojik etkilerine değinildi, travmatik olayları atlatabilme ve bu olaylarla olumlu şekilde baş etme becerileri hakkında bilgilendirme yapıldı. Doğal Afet Haber Bülteni etkinlik çalışması yürütüldü.

Mrt

Okulumuzda Bilim ve Teknoloji Haftası (08-14 Mart) Heycanla, etkinliklerle kutlandı. Pano çalışması yapıldı.

Bilim ve teknoloji ile ilgili son gelişmeler öğrencilerimizle paylaşıldı. Şiir ve resim yarışmaları düzenlendi. Seçilen resimler ve şiirler panoda sergilendi.

Mrt

Okulumuzda; Başı Rahmet, Ortası Mağfiret Sonu Cehennem Azabından Kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif ayının kutlaması yapıldı.

Mrt

Okulumuzda Yeşilay Haftası (1-7 Mart) kutlandı. Şiir ve resim yarışmaları ile Yeşilay Haftası ile ilgili öğrencilerimiz bilgilendirilmiştir.

Şbt

Okulumuzda Vergi Haftası bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Okulumuz öğrencileri ile birlikte verginin önemi konusunda pano hazırlandı.

Şbt

Okulumuzda, rehberlik servisi koordinasyonunda, etkili ders çalışma yöntemleri bilgilendirmesi yapıldı. Ders çalışma yöntemlerinin kişiden kişiye farklılık gösterebileceği hatırlatıldı. En verimli yöntemi bulmak adına çeşitli çalışmalar yapılması planlandı.

Şbt

Okulumuz velileri için akran zorbalığı veli bülteni çalışması yapıldı.

Şbt

Okulumuzda öğrencilerimizi biliçlendirmeye ve bilgilendirmeye yönelik akran zorbalığı pano çalışması yapıldı.

Şbt

Bursluluk sınavı ile ilgili öğrencilerimize bilgilendirme yapıldı. Sınav başvuru şartları ve sınav tarihleri öğrencilere bildirildi. 5.6.7 ve 8. Sınıf öğrencilerimiz Bursluluk Sınavına başvurmaları için yönlendirildi. Okul panosuna Bursluluk Sınavı ile ilgili gerekli bilgiler asıldı.

Şbt

Okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı. 6 Şubat 2023'te meydana gelen, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için okulumuzda saygı duruşunda bulunuldu. Öğrencilerimizin deprem farkındalığını arttırmak için bilinçlendirme afişleri asıldı. Depreme karşı alınacak önlemler anlatıldı. Deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler söylendi. Çök, kapan, tutun uygulaması yapıldı.Okul hızlı şekilde tahliye edildi. Öğrencilerimiz, önceden belirlenen güvenli toplanma alanı olan basketbol sahasında, gruplar halinde toplandı. Gerekli bilgilendirmeler yapılıp, etkinliğimiz tamamlandı.