DİYARBAKIR / SUR - Küçükakören Şehit Pilot Cengiz Oruç İmam Hatip Ortaokulu

Ekm

Okulumuzda Kızılay Haftası etkinliklerle kutlandı. Resmi ve pano çalışmaları yapıldı.

Ekm

Okulumuzun tüm şubelerinde kazanım değerlendirme çalışması yapıldı.

Ekm

Okulumuzda değerler eğitimi çalışmaları yapıldı.

Okulumuzda Mevlid Kandili Kutlandı

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılımız yenilenen okulumuzda akıllı tahta desteği ile başladı.

Haz

Okulumuzda, günümüz yazarları ve şairleri tanıtıldı. Değerli şairlerimizden Sezai KARAKOÇ ve Doğan CÜCELOĞLU nun hayatı ve eserleri ile ilgili bilgiler verildi. Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı edindirmek amaçlandı.

Haz

Akademik gelişim, kariyer panlama, üniversiteye hazırlık kapsamında seminer çalışmaları yapıldı. Verimli ders çalışma teknikleri, motivasyonu yükseltme yolları belirlendi. Yapılan çalışmalar neticesinde hazırlanan okul panosu öğrencilere sunuldu.

Haz

Hz. Muhammed'in (sav) eğitim anlayışı ile ilgili; eğitim metotları konulu makale taraması yapıldı. Bulunan makaleler öğretmen arkadaşlarımızla paylaşıldı. İlim talep etmek; kadın, erkek farketmeksizin her Müslümana farzdır. Hadisi vurgulandı. Hz. Muhammed'in (sav) güzel ahlakını eğitime nasıl dahil edileceği ile ilgili fikir alışverişi yapıldı.

Haz

Öğrencilerimize "Genç Bilginler" bilim etkinlikleri kapsamında çağın gerektirdiği bilgi ve teknoloji ile ilgili çalışmalar yapıldı. Teknolojik araçlarla ilgili farkındalık eğitimleri verildi. Sohbet yapıldı, konferans düzenlendi. Atölye çalışması yapıldı. Öğrencilerin coşkuyla ilgi ve katılım gösterdikleri görüldü.

May

Okulumuzda yapılan futbol turnuvasında kazanan 8/A Sınıfı oldu. Oyuncular için madalya töreni düzenlendi.

May

Okulumuzda Din öğretimi Genel Müdürlüğü KTS Mayıs Ayı çalışmaları kapsamında öğrencilerin bilgi ve kazanımlarını tespit etmeye yönelik meslek dersleri kazanım testleri uygulanmıştır.

DÖGM materyal sitesinden Din Kültürü, Peygamberimizin Hayatı ve Arapça derslerinin ünite değerlendirme testlerinden yararlanılmıştır. Uygulama 5. , 6. ve 7. Sınıflara yapılmıştır.

May

Okulumuz öğretmenlerince, öğrenci tanıma teknikleri için hangi anket ve çalışmaların yapılacağı planlandı. Öğretmenlerimiz tarafından anket soruları incelendi, başarıyı arttırmaya yönelik çalışmalar ve bu çalışmaların takibinin nasıl olacağı kararlaştırıldı.

May

Okulumuzda, Beden Eğitimi Öğretmenimiz Songül ÖNCÜ’nün düzenlediği voleybol turnuvasında sınıf bazında kazanan öğrencilerle madalya töreni düzenlenmiştir.

Kazanan sınıfları; 6-B, 7-B ve 8-A ‘yı tebrik ederiz.

May

Okulumuzda İmam Hatip Okulları İle İlgili Bilgilendirme Çalışmaları Yapıldı.

May

Okulumuzun Kapalı Spor Salonunda Voleybol Turnuvası Düzenlendi.